top of page

MPen

De MPen is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. Behandeling

met de MPen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen

en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. 

Werking MPen (micro-needling therapie)

De MPen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

1) Versteviging van de huid + vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladderwordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels

zal geleidelijk minder worden.

2) Vernieuwing van de huidcellen + zuivering

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld

af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun,waardoor

verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met MPen heeft dus ook een zuiverend effect.

3) Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken

en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteintwordt egaler en stralender. Tot slot

kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beterin de huid opgenomen worden. 

Indicaties MPen

Behandelfrequentie MPen

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij micro-needling therapiemicrodermabrasie, VPL, mesopeels en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 4 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 3-4 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de MPen zal een boost zijn voor uw huid. 

MPenbehandeling (micro-needling therapie)

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum of een mesopeel aangebracht op uw huid, waarna de MPen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,25 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.

Na een full-face behandeling wordt een hyaluronzuurmasker  aangebracht. Dit masker hydrateert en koelt voor een onmiddellijke verlichting. Mogelijkheid om de behandeling af te sluiten met de Omnilux-Revive. Deze krachtige LED-techniek kalmeert direct de huid.

Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 á 2 uur.

Hoe reageert mijn huid op de MPen behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.
Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de MPen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

MPen in combinatie met andere behandeltechnieken.

Wij de mogelijkheid om de Mpen-behandeling te combineren met diverse andere behandeltechnieken.  Dit komt het behandelresultaat ten goede. Enkele voorbeelden van mogelijke combinatie-therapieën met de Mpen behandeling zijn als volgt. Bij huidveroudering wordt afhankelijk van het gewenste behandelresultaat een combinatie aangeboden door middel van injectables, LED-therapie, mesopeel of VPL

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek  wordt beoordeeld óf en zo ja, welke combinatietechniek geadviseerd wordt om een optimaal behandelresultaat te behalen.

Prijzen

MPen + hyaluronzuurmasker

MPen + peptide serum + hyaluronzuurmasker

MPen + peptide serum + hyaluronzuurmasker + LED

MPen + peptide serum + hyaluronzuurmasker + LED + mesopeel

MPen klein oppervlak zoals litteken

MPen gedeeltelijk gelaat of meerdere littekens

+ extra hals

MPen + Mesoéclat

mpen tekening.png
mpen.png

   € 80

   € 105

   € 120

   € 150

   € 45

   € 60

+ € 30

   € 130

bottom of page